Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική ΑΕ

3D ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΡΕΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΑΙΝΙΕΣ

Το αμφιθέατρο 3D βρίσκεται εντός του Κέντρου Πολιτισμού στην Ιερισσό Χαλκιδικής και πραγματοποιεί ψηφιακές στερεοσκοπικές - τρισδιάστατες προβολές video από το 2004. Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή αναβάθμιση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού του, με την εγκατάσταση σύγχρονων προβολέων που ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας. Έτσι οι παραστάσεις είναι πλέον πιο θεαματικές.

Πρόγραμμα 2020:

"Φως Μοναχοίς Άγγελοι".Ένα μαγικά εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στα άδυτα του Αγίου Όρους. Μια 3D παρουσίαση του μοναστικού χώρου και τρόπου ζωής.Ζήστε τη χιλιόχρονη Μοναστική Πολιτεία με την αδιάσπαστη από τον 10ο αιώνα ιστορική συνέχεια. Στο Περιβόλι της Παναγίας, όπου επικρατεί η γαλήνη και η λήθη των εγκοσμίων, ο άνθρωπος οδηγείται στην ψυχική αγαλλίαση και την πνευματική ανάταση. Ο ήχος των σημάντρων μέσα από το θρόισμα του ανέμου στα δέντρα, τα κύματα που δέρνουν τις απόκρημνες ακτές, το άκουσμα των ανόθευτων Βυζαντινών ύμνων, δημιουργούν τη μοναδικότητα που αναζητά η ψυχή. Μ’ αυτό το στερεοσκοπικό οδοιπορικό αναδεικνύεται η Οικουμενικότητα και το διαχρονικό μήνυμα, που η Κιβωτός της Ορθοδοξίας εκπέμπει. Σκοπός είναι να προβληθεί η Πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομιά του Άθω σε όλο τον κόσμο και κυρίως στις γυναίκες, που λόγω του «'Άβατου» δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τη θαυμαστή πραγματικότητα.Δείτε εδω το videoclip.

"Θαλασσόκοσμος"   Αισθανθείτε τη μαγεία των τσιπούρων και των συναγρίδων που κολυμπούν ανάμεσα σας και τα σαλάχια που περνούν από πάνω σας, μην ξεχαστείτε όμως και αγγίξετε τις σμέρνες. Προσπαθείστε να πιάσετε τους τεράστιους ροφούς και τους τόνους, αλλά κρυφτείτε από τους επικίνδυνους καρχαρίες που ψάχνουν για τη λεία τους. Απολαύστε τις μέδουσες σε ένα μαγικό χορό και τα τροπικά φανταχτερά ψαράκια σε μια φανταστική παρέλαση.Η τρισδιάστατη αυτή βιντεοταινία, που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ιερισσό Χαλκιδικής, είναι παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού και είναι γυρισμένη στο ενυδρείο Ηρακλείου Κρήτης (www.cretaquarium.gr).

Πού είναι: Το αμφιθέατρο 3D βρίσκεται στο κέντρο της Ιερισσού στη Χαλκιδική. Απέχει 110 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και μπορεί να έρθει κανείς με 2 τρόπους:α) Μέσω της εθνικής οδού 16 (Θεσσαλονίκης - Ιερισσού) σε μιάμιση ώρα (110χλμ).β) Μέσω της Εγνατίας Οδού. Θα βγει κανείς στην έξοδο 26 ή 27 Ρεντίνας ή Ασπροβάλτας αντίστοιχα (μεταξύ Θεσσαλονίκης - Καβάλας) και θα ακολουθήσει την κατεύθυνση προς Άγιο Όρος. Αφού διανύσει 50 χλμ. σε 45 λεπτά περίπου θα φτάσει στην Ιερισσό.

Σημαντικά αρχεία